Leasevormen

Er zijn verschillende manieren om een auto te leasen. Op deze pagina zullen wij de meest voorkomende contractvormen weergeven.
Indien u een specifieke wens heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Operational Lease

Operationele lease is eigenlijk de meest traditionele vorm van leasen. Er is sprake van een 100% financiering en het economische risico van de auto ligt bij Verkerk Lease. Afhankelijk van uw wensen kunnen meerdere servicecomponenten in het leasetarief zijn opgenomen.

Bij een operationeel leasecontract zijn over het algemeen de volgende componenten in het leasetarief opgenomen: afschrijving en rente, reparatie, onderhoud en vervanging van banden, W.A.- en cascoverzekering, ongevallen- en inzittendenverzekering (optie), houderschapsbelasting, kosten van vervangend vervoer na 24 uur, 24 uurs hulpdienst in Nederland, administratiekosten en beheervergoeding, gebruik van brandstofpas (optie).

Een leasecontract blijft maatwerk en dient volledig aan te sluiten bij uw wensen en behoeften. Daarom is de exacte invulling van het operationele leasecontract bespreekbaar.

Netto Operational lease

Het belangrijkste verschil met Full Operational lease is het feit dat u bij deze leasevorm alleen over de financiering van de auto een overeenkomst afsluit. Het operationele gedeelte (bijvoorbeeld verzekering of onderhoud) kunt u geheel of gedeeltelijk zelf verzorgen. Het restwaarderisico aan het einde van de contractperiode ligt bij Verkerk Lease.

Financial lease

Financial lease is in feite niets anders dan een financiering, waarbij uw bedrijf de betaling van de aanschafprijs spreidt over een aantal jaren, vermeerderd met rentekosten. U bent eigenaar van de auto, dus u dient deze ook op te voeren op de balans.

Sale & Lease back

Bij Sale & Lease back draagt u uw bestaande wagenpark over aan Verkerk Lease, om het vervolgens van ons terug te leasen op basis van operationele lease. Op die manier kunt u uw liquiditeitspositie verbeteren.

Short lease

Shortlease is leasen met een korte looptijd. Het gaat vaak om het leasen van nieuwe of jong gebruikte auto's voor een periode van 2 tot maximaal 18 maanden. Shortlease kan worden ingezet als een organisatie tijdelijk behoefte heeft aan extra auto's, bijvoorbeeld voor nieuwe of tijdelijke medewerkers. Maar kan ook ingezet worden ter overbrugging van de levertijd van een nieuwe leaseauto.

Bekijk ons Short Lease aanbod

Occasion lease

Bij Verkerk Lease is het ook mogelijk een occasion / gebruikte auto te leasen. De looptijden zijn flexibel en omdat het geen nieuwe auto meer is, zijn de tarieven scherper.

Bekijk ons Occasion Lease aanbod